+36 70 881 3399 info@g1fitness.hu

A nyári hónapokban a forróság kihívást jelenthet azoknak, akik rendszeresen edzenek. A hőség komoly hatással lehet a testünkre és teljesítményünkre, így fontos megtenni a megfelelő előkészületeket minden edzés előtt. Ebben a cikkben megosztunk veletek 7 tippet arról, hogy mire kell odafigyelni, ha a kánikulában szeretnétek edzeni.

1. Időzíts jól: A leghatékonyabb időpont az edzésre a kora reggeli vagy a késő esti órák, amikor a hőmérséklet alacsonyabb. Igyekezzünk elkerülni a déli órákban végzett testmozgást.

2. Hidratálj: A megfelelő hidratáció kiemelten fontos a kánikulában. Fogyasszunk elegendő vizet már edzés előtt is!

3. Okosan válassz ruhát: Viseljünk könnyű, laza ruházatot, amely lehetővé teszi a bőr szellőzését. Szabadtéri edzés esetén kerüljük a sötét színeket, válasszunk inkább világosabb árnyalatokat, amelyek nem vonzzák a napot.

4. Csak óvatosan: A nagy melegben ajánlott csökkenteni az edzés intenzitását.
Figyeljünk a testünk jelzéseire, és ne erőltessük túl magunkat. Engedjünk időt a szervezetünknek, hogy alkalmazkodjon a körülményekhez.

5. Figyeld a tested: Ha szédülést érzünk, hányingert, vagy bármilyen más kellemetlen tünetet, azonnal hagyjuk abba az edzést, pihenjünk, és fogyasszunk még folyadékot.

6. Kerüld a koffeint: vízhajtó hatású, amiből a melegben amúgy is sokat veszítesz, ezért ha lehet kerüld edzésnapokon.

7. Válassz megfelelő helyszínt: a melegben jobban jársz, ha inkább teremben edzel, nálunk biztosan mindig megfelelő a hőmérséklet egy jó edzéshez!