+36 70 881 3399 info@g1fitness.hu

Cross fit edzés

Fitness termünkben, Gödöllőn többféle edzés formát kipróbálhatsz, az egyik ezek közül a cross fit edzés. Ez a mozgás fajta nagyon változatos gyakorlatokból áll, egyszerűen nem lehet megunni. Minden alkalommal más mozgás formát próbálhatsz ki, sokszínű gyakorlatokat végezhetsz. Ez valami olyasmi lehet, mint az ezeregy éjszaka meséi, mindig tudni szeretnéd, mi lesz a következő órán, ezért nem hagysz ki egy alkalmat sem.
Sokan azért hagyják abba a mozgást, mert mindig ugyanazokat a gyakorlatokat kell elvégezni, és egy idő után ez unalmassá válik. Ez a veszély itt nem fenyeget, mert minden alkalom egy meglepetés. Ez nem csak azért jó, mert változatos, hanem azért is, mert így minden porcikádat meg tudod dolgoztatni.

Mi is az a cross fit edzés?

Ez egy viszonylag új módszer, melyet Amerikában alakítottak ki néhány éve, de nagyon hamar elterjedt a világban és nagy népszerűségnek örvend. Ez egy olyan sportág, mely az összes többiből merít valamit, például az atlétikából, súlyemelésből, evezésből, tornából. Olyan összetett és sokoldalú mozgásról van szó, ami minden izomcsoportot megdolgoztat, és ezt néhány edzés után megtapasztalhatod a mindennapi életben is, amikor a lépcsőn könnyedén fölszaladsz, vagy nehéz csomagot fölkapsz gond nélkül. Az edzés folyamán előkerülnek súlyzók, de saját testes feladatok is szerepelnek. A tipikus gyakorlatok között megtalálhatók a guggolás, a húzódzkodás, fekvőtámasz, kötélmászás, felülések, kitörések, és még sorolhatnánk.

A cross fit edzés jótékony hatásai

Az edzések során nemcsak fittebb leszel, amitől nő az önbizalmad, és jobban érzed magad a bőrödben, de egyéb változásokat is megfigyelhetsz magadon. Például azt, hogy erősebb leszel, nő az állóképességed, a koordinációs képességeid is javulnak. Ezekkel a tulajdonságokkal az élet más területein is jobban megállod a helyed. Ez az edzésforma gyakorlatilag egy csomó más mozgást rejt magában, vagyis olyan, mintha mindig más edzésre járnál. Minden tagodat átmozgatja, mozgékonyabbá, fittebbé válsz, és ezzel sokat teszel az életmódod javításáért, és egy egészségesebb életért. Ebben a mozgásban még az is jó, hogy nemtől és kortól függetlenül bárki végezheti, hiszen a testi és a szellemi frissességnek is jót tesz, illetve számos betegség megelőzhető a rendszeres mozgással. A cross fit edzés Gödöllő területén egy olyan mozgás forma, amellyel sokat tehetsz az egészségedért úgy, hogy közben jól érzed magad. A Mogyoród, Veresegyház közelében lakókat is arra ösztönözzük, hogy jöjjenek el Gödöllőre, és kezdjenek el mozogni, mert a mozgással endorfin szabadul fel, amitől a negatív gondolatok eltűnnek, csak a jó érzés és a jobb életminőség marad.

Kiknek ajánljuk a cross fit edzést?

A kérdés költői, hiszen nyilvánvaló, hogy a mozgást mindenkinek ajánljuk, ez nemcsak a fiatalok kiváltsága, sőt, szeretnénk, ha minél több középkorú vagy idősebb hölgy vagy úr akarná kipróbálni a mozgás valamelyik formáját. A cross fitnek is, mint a többi edzés formának is vannak különböző erősségi szintjei. Mielőtt valaki el szeretné kezdeni, kap egy szintfelmérő feladatsort, melyből az edző megállapítja, hogy milyen állapotban vagy, hol tart az erőnléted. Ezeknek tudatában fogja javasolni a te szintednek megfelelő edzést. Számos más mozgás is rendelkezésre áll fitnesz termünkben, mint például a csoportos edzés, a köredzés, de ha a játékos sportot kedveled, akkor rendelkezésre áll a squash pálya.
A cross fit edzés egy olyan lehetőséget nyújt Gödöllő, valamint a Mogyoród, Veresegyház közelében lakók számára, amellyel érdemes élni. Az edzések jó hangulatban, profi edzőkkel történnek, egy olyan csapat része lehetsz, akik tesznek valamit az egészségük és a fittségük érdekében.
Ha épp azon gondolkodsz, hogy kipróbálnál valami újat, de nem tudod, hogyan kezdj neki, akkor nálunk biztosan megtalálod a te saját igényeidnek megfelelő mozgás formát. Soha nincs késő, de minél hamarabb kezdesz neki, annál jobb.
A cross fit edzés Gödöllőn minden korosztálynak egy olyan élményekben gazdag mozgást nyújt, amelyet garantáltan nem lehet megunni, mert annyira változatos és sokoldalú. A mozgással csak jót teszel magadnak, a testi és a szellemi működésed fiatal marad.