+36 70 881 3399 info@g1fitness.hu

Köredzés

A köredzés egy olyan intenzív mozgást jelent, amelyben összekapcsolt gyakorlatsort kell végezni, pihenő nélkül, egymás után. Egy ilyen kör nagyjából 15 percig tart, és egy rövid szusszanás után jöhet a következő kör. Ezt a mozgás fajtát úgy építik fel az edzők, hogy fokozatosan egyre intenzívebbé váljon, persze nem hanyagolják el a bemelegítést és a nyújtást sem. Egy jól megtervezett edzés csak az előnyödre válhat, és ha jól végzed el a gyakorlatokat, akkor nem érhet baleset. Azért szeretik sokan ezt a mozgást, mert nem unalmas, mégis nagyon hatékony, és jó választás a fogyni vágyóknak és az erősödni akaróknak egyaránt. Egy biztos, hogy ha rendszeresen elvégzed ezeket a gyakorlatokat, napról napra érezni fogod, hogy nő az erőnléted, az állóképességed, sokkal energikusabb leszel, és a napi feladatok elvégzése sem okoz gondot.

Miért jó választás a köredzés?

Ez az edzésforma több lehetőséget is kínál. Végezhetsz olyan mozgást, ami minden izomcsoportot megmozgat, de választhatsz egy adott izomcsoportot, és főleg azt fejleszted. Gyakori az időalapú változat is, amikor egy adott időn belül kell elvégezni a gyakorlatokat, Például fél perc guggolás vagy ugrókötelezés. Lehetőség van saját testes edzésre, de ha a kiegészítőkkel ellátott gyakorlatokat kedveled, arra is van mód. Egy ilyen edzés alkalmával akár 600 kalóriát is elégethetsz, ezért ha fogyni szeretnél, akkor számodra a legjobb lehetőség a köredzés. Gödöllő területén, vagy a Mogyoród, Veresegyház környékén lakók számára nincs több kifogás, kelj fel a fotelből, és látogasd meg fitnesz termünket, ahol számos mozgásformát kipróbálhatsz. Ilyen például a TRX edzés, a cross fit edzés, a csoportos edzés vagy a hagyományos, mégis újszerű fitnesz edzés.
Nem kell attól tartanod, hogy túl erős számodra az edzés, elég először csak két kört elvégezned, és ahogy erősödsz, három vagy több kört is bevállalhatsz, illetve növelheted az ismétlések számát.

Hogyan történik a köredzés?

Egy ilyen edzés azért nem unalmas, mert mindig más eszközt és mozgásformát alkalmazunk. Egy kör 15 percig tart, ami általában öt gyakorlatból áll, és step padot, valamint súlyzókat is használnak az eredményes edzéshez. Fontos a súlyzók helyes megválasztása, ne legyen se túl könnyű, de túl nehéz se, 10-12 ismétlésre számítsunk. Ebben az edzésben megtalálhatók cardio gyakorlatok, melyek növelik az állóképességet, és erősítő gyakorlatok is, melyek fejlesztik az izmokat. Az ismétlések száma tetszés szerint változtatható, ahhoz képest, hogy mennyit bírsz. Fontos, hogy ne vállalj erődön felüli mozgást, mert az nem vezet eredményre, itt a fokozatosságnak is nagy szerepe van. Ha nem vagy biztos magadban, kérj tanácsot edzőinktől, akik felmérik a fizikai állapotodat. A köredzés egy olyan intenzív mozgás, amiben megtalálhatók aerob jellegű mozgások és erősítések egyaránt.

Tegyél magadért!

Mindenki jól akar kinézni, vékony és izmos akar lenni, csakhogy ez nincs ingyen. El kell járnod edzeni, megtalálni a te mozgásformádat, ami a legjobb számodra, ami hasznos és ugyanakkor kellemes időtöltés. Minél tovább vársz az elhatározással, annál később jutsz el a kívánt célig. Ne habozz, hidd el, nem fogod megbánni, Gödöllőn, vagy Mogyoród, Veresegyház környékén már elérhető a mozgás számos változata. Itt az ideje, hogy elkezdj egészségesen élni, ha elkezdesz mozogni, és még az étkezésedre is odafigyelsz, akkor már néhány hét múlva érezni fogod az edzés áldásos hatását. Heti két- három alkalom elegendő ahhoz, hogy változtass az életmódodon, ez igazán nem sok, ennél jóval több időt töltesz a telefonoddal.
A mozgásnak csak kedvező hatásai vannak, és mindenki megérdemli a minőségi életet, ami elsősorban az egészséget és a fittséget jelenti. Ez nem egy elérhetetlen dolog, ott van a közeledben, megfizethető, nem mutogathatsz másokra, neked kell megtenned az első lépéseket. A többi az edzők dolga, akik felkészültek, szívesen adnak tanácsot, és segítenek a megfelelő mozgást megtalálni számodra. A köredzés azért lehet jó választás, mert ebben egyesül több edzésforma, és a saját fizikai erőnlétedhez igazodva tudod elvégezni a gyakorlatokat.