+36 70 881 3399 info@g1fitness.hu

Az ősz magával hozza a hűvös reggeleket, a bekuckózós időszakot, rövidebb nappalokat, de egyben remek lehetőséget is kínál arra, hogy szezonális ételeivel és a mozgás, edzések folytatásával  felturbózzuk az immunrendszerünket.
Ebben az időszakban gyakoriak az influenza- és egyéb felsőlégúti megbetegedések, ezért joggal merül fel a kérdés, hogy hogyan tarthatjuk fenn energiánkat és támogathatjuk immunrendszerünket az őszi-téli hónapok során? Ebben a rendszeres mozgás is fontos szerepet játszik.

Az edzés, mint immunrendszer erősítő eszköz
Akár súlyokkal edzünk, akár aerob mozgás végzünk, a mozgással nem csak testünket és izmainkat fejlesztjük, hanem komoly egészségügyi hatásai is vannak, különösen az immunrendszer megerősítésében. Az edzés javítja a szervezet ellenállóképességét és segíti az immunrendszer hatékonyabb működését.
Az edzések során a szervezet megfelelő hormonokat termel, amelyek segítik testünket az aktív védekezésben a kórokozók ellen. Az edzés emellett segít a vérkeringés javításában, ami szintén nagyon fontos szerepet játszik az immunrendszer hatékonyabb működésében. Ennek köszönhetően a test könnyebben és hatékonyabban képes harcolni a fertőzésekkel szemben.

Az edzés, mint „energiapótlás”
Az őszi hónapokkal együtt járhat az energiaszint csökkenése és a hangulatingadozások. A napok rövidülnek, a sötétség korábban beáll, és az időjárás hűvösebbre fordul. Az edzés azonban kiváló eszköz energiánk visszanyerésére és hangulatunk javítására.
Az edzés során a test endorfinokat termel, amelyek a boldogság és jóllét érzéséért felelősek. Segít leküzdeni a stresszt és javítja életminőségünket, melyek révén hatékonyabbnak és boldogabbnak érezzük magunkat a mindennapokban.

Edzéstervünk összeállításához és kivitelezéséhez érdemes szakemberrel konzultálni, aki segít olyan edzésrutint kialakítani, amely megfelel egyéni igényeinknek. Keressétek edzőinket a teremben, akik szakszerű segítséget nyújtanak Nektek!